Skip to main content

De waterrijke woonwijk Westerdel ligt ten westen van Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk in de gemeente Langedijk.
In Westerdel komen 690 heel diverse woningen, van starterswoningen en twee-onder-een-kappers tot vrijstaande woningen aan het water.

ˇ

 

Omringd door
het pure leven

 

Omringd door
groen en water

 

Omringd door
avontuur

Deelgebied
De Eilanden

Op dit moment zijn de deelgebieden ‘de Centrale Buurt’ en ‘de Straatjes’ gereed. Er wordt volop gebouwd in het eerste deelgebied van ‘de Eilanden’ in Zuid-Scharwoude. Binnenkort wordt gestart met het laatste deelgebied van ‘de Eilanden’ in Broek op Langedijk.

De woningen en kavels in dit deelgebied staan al ingetekend in de plattegrond van Westerdel.

Klik op de afbeelding voor de kaart van het gehele plangebied.

Download de kaart als pdf (1 MB)

westerdel

Dorpse
uitstraling

De vroegere eilandenstructuur, de vaarcultuur en de dorpse afwisseling van Langedijk vormen de inspiratiebron voor de inrichting van de openbare ruimte. Zo zijn de straten in Westerdel geïnspireerd door het oude, licht slingerende, dorpslint. Veel huizen hebben lage goten, ‘terugkijkende’ ramen en kapvormen die passen bij het oude dorp. Zelfs de wandel- en fietsbruggen zijn geïnspireerd door de oude ‘kippenbruggen’ in Langedijk: bruggen waar je gemakkelijk onder door kunt varen.

Ook puur wonen in Westerdel?

Tevreden bewoners

Nu al
saamhorigheid
onder de bewoners

puur leven in Westerdel volgens Patrick en zijn dochter Lotte

“Westerdel trok me aan, omdat het een groene en waterrijke wijk wordt. Ik ben blij dat we tegenover het Speeileiland wonen. Als Lotte wat groter is, kan ze hier heerlijk spelen. Ook wil ik graag een bootje aanleggen bij de steiger. Vanaf Westerdel vaar je straks zo via het kanaal naar Alkmaar. Leuk is ook dat er al echt sprake is van saamhorigheid onder de bewoners.”

Verloskundige en eigenaar van Geboortezorgplus Joanna van Kleef maakte, nadat ze had geholpen bij een bevalling, een wandeling door Westerdel.

“Het was mooi weer, het was heel rustig en ik zag een bijzonder pand te koop staan. Echt wat voor ons bedrijf, dacht ik meteen. Met een nieuwe locatie in een jonge wijk met jonge mensen kunnen we echt naar onze klant toe komen.”

Een jonge
wijk met
jonge mensen

puur leven in Westerdel volgens Joanna

Het uitzicht is
grandioos, we
zijn erg tevreden

puur leven in Westerdel volgens de familie Sprietsma

Half januari 2014 verhuisde de familie Sprietsma naar hun levensloopbestendige driekamerappartement plus balkon.

“Bijzonder is dat we ook nog een zolder hebben over de hele lengte van het huis. Verder is het uitzicht grandioos, we kijken over alle andere huizen heen. We zijn heel erg tevreden!”

Susan Vaartjes en haar dochter Esmée voelden zich direct thuis in hun nieuwe huis.

“Het fijne van Westerdel is dat alle voorzieningen, zoals scholen, winkels en speeltuintjes, binnen handbereik zijn. De woning bevalt me heel goed, het wooncomfort is prima. We zijn nu al gewend aan ons huis. Ik ben ook blij dat ik huur. Ik hoef geen tijd en geld te steken in het onderhoud, heerlijk!”

Alle voorzieningen
zijn binnen
handbereik

puur leven in Westerdel volgens Susan

Bouw je eigen droomhuis! Nog enkele vrije kavels beschikbaar.