Skip to main content

Hoewel het huis nog niet af is, is het nu al een gezellige boel in het huis van Matthijs Ruiter en Kim Komen aan Boogoort. De stiefvader van Kim, Henk Heemskerk, bouwt samen met zijn vriend Dick Leenstra het huis. De vader van Matthijs helpt met allerlei hand- en spandiensten. Matthijs: “We hebben veel pret samen en alles gaat heel gemakkelijk. Als ik een muurtje wil verplaatsen, doet niemand moeilijk.”

Kim en Matthijs wilden eigenlijk al jaren geleden een vrije kavel kopen in Westerdel, maar dat ging om verschillende redenen niet door. Matthijs: “We hebben toen gekozen voor een tweekapper in Oudkarspel. Een mooi huis, maar we wilden toch graag ons eigen huis bouwen.” Kim vult aan: “We wilden graag aan het water wonen, want we houden allebei van varen. Onze zoon Tygo heeft ook een eigen bootje, dat ligt al buiten.” Toen er drie kavels aan het water beschikbaar kwamen, schreven ze zich meteen in. Matthijs: “In eerste instantie waren we uitgeloot en bij een tweede loting zaten we er helaas weer niet tussen. Totdat we na enkele maanden werden gebeld, dat een gegadigde zich had teruggetrokken en wij er bij de derde loting wel bij zaten.” Het stel zette direct hun huis te koop, dat vervolgens in no time was verkocht. Kim: “Dat was wel een probleem, want ons nieuwe huis bestond nog niet eens op papier. Sinds begin 2017 wonen we daarom bij opa en oma in Mayersloot.”

Ideeën via Google en Pinterest
Hadden ze al een idee hoe het huis eruit moest komen te zien? Matthijs: “Het enige wat we echt wilden, waren vier slaapkamers zodat alledrie de kinderen een eigen slaapkamer hebben. Van daaruit zijn we verder gaan denken.” Kim: “We zagen op Funda een huis, wat we mooi vonden. Ook hebben we rondgekeken in Tuitjenhorn, waar meer van dit soort huizen staan.” Een architect tekende vervolgens het huis, dat langzamerhand steeds meer vorm kreeg. Een mooi onderdeel is de hal, die een vide krijgt tot aan de zolder. Verder heeft het huis een ruime garage, krijgt de keuken een gezellige bar en komt er aan de achterkant van het huis een overdekte veranda. Matthijs: “We zijn in mei begonnen met de bouw en hopen in maart te verhuizen.” Kim: “Voor die tijd moeten we nog wel veel doen, hoor. We hebben nog niet alle meubels besteld, ook moeten we nog een badkamer kopen. We kijken nu veel op Google en Pinterest om ideeën op te doen. Beetje bij beetje wordt het wel wat.” Zoon Tygo: “Mijn kamer wordt wit en blauw, de kleuren van mijn voetbalclub DTS.” Kim lachend: “Je hoort het, we hebben er allemaal reuzeveel zin in.”

×

Heeft u interesse in een woning? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen