Skip to main content

Vrijdag 18 oktober nam Jolien Kuin, als eerste bewoonster van de nieuwe wijk Westerdel (Langedijk), de officiële eerste sleutel in ontvangst van Kees Kwadijk, directeur van Woningbouwvereniging Langedijk.  Ook ontving zij felicitaties en een grote bos bloemen uit handen van burgemeester Hans Cornelisse. Jolien is heel blij met haar woning: “Het kwam voor mij als een grote verrassing dat ik geselecteerd was, zeker gezien het hoge aantal inschrijvingen.”

Er blijkt  enorm veel belangstelling te bestaan voor huurwoningen in Westerdel. Woningbouwvereniging Langedijk ontving driehonderd reacties op de eerste negen woningen. Kwadijk: “Westerdel bewijst dat er grote behoefte is aan nieuwe huurwoningen. Betaalbaarheid is daarbij het sleutelwoord.”

Bijzondere details
Burgemeester Cornelisse toonde zich verrast over de snelheid waarmee de wijk vorm krijgt en het hoge afwerkingsniveau van de woningen. “De woningen hebben bijzondere details en bovendien kunnen huurders op sommige punten hun woning aanpassen aan hun eigen wensen. Zo kunnen ze kiezen voor een grote woonkamer of een derde slaapkamer op de begane grond.“ Ook de ‘Delftse stoepen’ aan de voorzijde van het huis konden zijn waardering wegdragen. “Deze stoep nodigt echt uit om samen met je buren een kopje koffie te drinken.”

Terug naar Langedijk
Jolien, die geboren en getogen is in Langedijk en de afgelopen drie jaar in Dirkshorn heeft gewoond, is blij dat ze weer terugkeert naar haar geboortedorp.  “Ik weet zeker dat ik samen met mijn zoontjes een plezierige tijd tegemoet ga in deze mooie, ruime en zonnige woning die gelegen is een bijzondere en ruim opgezette wijk.”

Hoog tempo
Woningbouwvereniging Langedijk is verheugd over het tempo waarin de bouw vordert. Nog voor de kerst zullen 56 woningen bewoond zijn. Over een half jaar zijn 148 betaalbare huurwoningen (100 eengezinswoningen en 48 appartementen) opgeleverd. Ook de eerste koopwoningen worden momenteel gerealiseerd.

Klussen
Voor Jolien betekent dit historische moment van de eerste sleutel voornamelijk veel werk. “De aankomende weken zal ik vooral druk zijn met klussen, schilderen en inrichten van de woning.”

 

Fotobijschrift: v.l.n.r. Sandra Appelman (projectassistente Westerdel van de gemeente Langedijk). burgemeester Hans Cornelisse, Jolien Kuin (eerste bewoonster) en Kees Kwadijk (directeur Woningbouwvereniging Langedijk).

×

Heeft u interesse in een woning? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen