Skip to main content

Feestelijke eerste paal Westerdel

By 12 maart 2013december 9th, 2015Nieuws

Maandag 11 maart 2013 nam wethouder Jan Piet Beers van gemeente Langedijk plaats in een heistelling om de eerste feestelijke paal te slaan voor het bouwproject Westerdel, gelegen naast de bestaande wijk  Mayersloot-West. Hier komt een groene en waterrijke wijk met bijna 700 woningen.  Wethouder Beers: “Westerdel is een project van de lange adem. Maar we zijn heel blij, vooral voor de toekomstige bewoners, dat we nu echt van start gaan.”

Na afloop van de officiële handeling nam directeur Bert Kiewiet van projectontwikkelaar Smit’s Bouwbedrijf (SBB) als eerste het woord. Hij vertelde dat de periode voor de start van het bouwproject vele hobbels kende. “Zelfs in 2010 vond er nog een heroverweging van het project plaats. Maar gelukkig bleek dat the point of no return al was gepasseerd.”

De speech van wethouder Beers sloot hier inhoudelijk op aan. “Pas in de zomer van 2012 kregen we de onherroepelijke goedkeuring van de Raad van State  voor het bestemmingsplan en konden we beginnen met de uitvoering. Ik wil daarom alle betrokkenen, waaronder SBB en de medewerkers van de gemeentelijke organisatie, hartelijk danken voor hun volharding en geduld. Het goede nieuws is dat de eerste woningen inmiddels zijn verkocht. Ik hoop daarom de eerste bewoners van Westerdel aan het eind van dit jaar te mogen begroeten.”

Als laatste kwam Kees Kwadijk, directeur van Woningbouwvereniging Langedijk (WBL), aan het woord. De woningbouwvereniging zal met haar samenwerkingspartner Woonwaard zorgdragen voor meer dan 300 sociale huurwoningen in Westerdel, waarvan 184 in de eerste fase. Kwadijk benadrukte dat het politieke klimaat voor woningcorporaties niet gemakkelijk is, maar dat het WBL toch is gelukt om in Westerdel een groot project op te starten. En de vraag naar huurwoningen is – in tegenstelling tot koopwoningen – heel groot. “Alleen al om die reden zou de sociale huursector meer ruimte moeten krijgen.”

Westerdel

De nieuwe woonwijk Westerdel ligt aan de rand van Broek op Langedijk en Zuid-Scharwoude, ten westen van de bestaande wijk Mayersloot-West. In deze waterrijke wijk komen 690 woningen. Westerdel krijgt een dorpse uitstraling, met veel groen en water en een grote variatie aan woningen, die worden gebouwd op kleine en grotere eilanden. Ook krijgt de wijk veel speelmogelijkheden voor kinderen. Naar verwachting worden de eerste woningen eind 2013 opgeleverd.

 

×

Heeft u interesse in een woning? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen