Skip to main content

Feestelijke heropening Westelijke Randweg

By 25 april 2013december 8th, 2015Nieuws

Na een afsluiting van ruim een half jaar was het dan eindelijk zover: op woensdag 24 april om 15.00 uur werd de Westelijke Randweg heropend.  Omdat de  gemeente Langedijk graag iets wilde terug doen voor de bewoners van Mayersloot-West die al die tijd moesten omrijden, organiseerde zij samen met de wijkvereniging een feestelijke, autoloze middag die door meer dan 200 kinderen werd bezocht.

De middag werd om 13.00 uur officieel geopend door wethouder Jan Piet Beers.  Hij bedankte de omwonenden voor hun geduld en begrip voor de overlast. Hij benadrukte dat herinrichting van de Westelijke Randweg noodzakelijk is om de toekomstige woonwijk Westerdel op een veilige manier te ontsluiten. Verder bedankte hij de wijkvereniging Mayersloot-West en de sponsoren aannemer Markus en ingenieursbureau Grontmij die deze middag mede mogelijk maakten.

De kinderen waren inmiddels al volop aan het spelen op het springkussen en het opblaasbare panna-veldje. Voor de ijscoman, die gratis ijsjes uitdeelde, stond binnen een mum van tijd een lange rij. Maar ook voor de dames van Maskerade, die de kinderen schminkten, en clown Niekie die kon toveren met ballonen, stonden de kinderen te dringen. Verder mochten kinderen in en op een echte brandweerauto klimmen en was er voor jong en oud iets te drinken en iets lekkers. En uiteraard maakten tientallen kinderen van de gelegenheid gebruik om te skaten, steppen en fietsen op het nieuwe asfalt van de Westelijke Randweg.

Om 15.00 uur was de speelmiddag afgelopen en werd de weg heropend voor al het verkeer. Ook de bussen van Connexxion rijden nu weer hun oorspronkelijke route. Overigens is de Westelijke Randweg nog niet geheel gereed.  De toplaag van het asfalt moet nog worden aangebracht, maar dit gebeurt pas over enkele maanden. Dan worden ook direct eventuele scheurtjes en oneffenheden die in de komende periode door ‘nazettingen’ kunnen ontstaan weggewerkt.

 

×

Heeft u interesse in een woning? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen