Skip to main content

Grondovereenkomst gemeente Langedijk en Smit’s Bouwbedrijf

By 21 december 2013december 9th, 2015Nieuws

Gemeente Langedijk en Smit’s Bouwbedrijf (SBB) uit Beverwijk hebben op 20 december 2012 een grondverkoopovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Westerdel. De grondverkoopovereenkomst is een verdere uitwerking van de eerder gesloten samenwerkingsovereenkomst (SOK) uit 2009 over de ontwikkeling en realisering van 305 woningen in diverse deelgebieden van de woonwijk Westerdel. Alle relevante afspraken wat betreft programmering, grondprijzen, planvorming, rolverdeling zijn opgenomen in deze SOK.

Start bouw

In de grondovereenkomst staan enkele nieuwe elementen, zoals de fasering en de kwalitatieve verplichtingen die SBB in haar verkoopovereenkomsten aan derden dient door te zetten, zoals de verplichting voor toekomstige bewoners om parkeerplaatsen op het eigen terrein in stand te houden. De grondverkoopovereenkomst maakt de feitelijke levering van bouwrijpe grond mogelijk. Dit is noodzakelijk om te kunnen starten met de bouwactiviteiten.

Westerdel

De nieuwe woonwijk Westerdel ligt aan de rand van Zuid-Scharwoude, ten westen van de bestaande wijk Mayersloot. In deze waterrijke wijk komen 690 woningen, waarvan meer dan de helft sociale huur. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in Langedijk. Ook komen er volop koopwoningen voor starters. Westerdel krijgt een dorpse uitstraling, met veel groen en water en een grote variatie aan woningen, die worden gebouwd op kleine en grotere eilanden. Ook krijgt de wijk veel speelmogelijkheden voor kinderen. Er komt zelfs een apart speeleiland. Midden in de wijk wordt ‘de del’ (meertje) aangelegd met een grote vlonder, waar u kunt aanleggen met de boot.

 

×

Heeft u interesse in een woning? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen