Skip to main content

Op 6 december 2012 koos de Jeugdgemeenteraad een project voor jongeren. Het winnende project is een feest op het jeugdeiland in Westerdel. Het feest zal plaatsvinden voordat de eerste bewoners van Westerdel hun woning zullen betrekken.

Donderdag 6 december 2012 was een spannende dag voor de 50 VMBO4-leerlingen van het Jan Arentsz die mochten meewerken in de Jeugdgemeenteraad. Van 9.00 tot 18.00 uur waren de jongeren in het gemeentehuis van Langedijk om plannen te maken, ideeën en standpunten uit te wisselen, maar ook adviezen in te winnen en hun mening te vormen over verschillende projecten. Het thema van de dag was ‘Jeugd in de openbare ruimte’ en rond dat thema hebben jongeren projecten bedacht. Het winnende project gaat ‘Festination’ heten en is bedoeld voor jongeren van 16 jaar en ouder. De gemeente gaat dit project voor een bedrag van maximaal € 2000 echt uitvoeren.

 Ze hebben ook een speciale ‘jongere krant’ gemaakt. Daarin lees je meer over deze geslaagde dag die in 2013 met een nieuwe raad wordt herhaald!

×

Heeft u interesse in een woning? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen