Skip to main content

Het college van Langedijk heeft onlangs ingestemd met een grondverkoopovereenkomst voor een deel van de wijk ‘de Straatjes’ in Westerdel. Dat betekent dat dit deelgebied verder kan worden ontwikkeld. Het gaat hierbij om de bouw van 105 woningen.

Het college heeft deze grondverkoopovereenkomst gesloten met VOF Langedijk, een samenwerking tussen Ballast Nedam Development, Ooms Ontwikkeling en BPD Ontwikkeling. In 2012 sloot gemeente Langedijk een samenwerkingsovereenkomst met VOF Langedijk. De grondverkoopovereenkomst is hiervan een verdere uitwerking.

Deze zomer start verkoop

Het woningbouwprogramma van VOF Langedijk omvat 105 koopwoningen, waarvan de verkoop en bouw is verdeeld in drie tranches. De eerste tranche omvat 38 woningen en wordt ontwikkeld door Ballast Nedam Development. Deze woningen gaan nog voor de zomer in de verkoop en naar verwachting gaat begin 2019 de eerste paal in de grond. Eind vorig jaar startte Smits BouwbBedrijf uit Beverwijk al met de verkoop van 29 woningen in de Straatjes. Wethouder Jan Piet Beers is blij dat de verkoop van de woningen in het tweede deel gebied van de Straatjes snel van start gaat. “De vaart zit er weer in en dat is positief nieuws na jaren van relatieve stilstand. We komen hiermee tegemoet aan de grote vraag naar koopwoningen in onze gemeente. De Straatjes wordt een mooie wijk in Westerdel, met een dorpse uitstraling. De toekomstige bewoners kunnen straks volop genieten van water, groen en ruimte.” Peter van Oeveren, directeur Projecten bij BPD, sluit zich hierbij aan. “Het is goed om te zien dat er weer volop gebouwd wordt in Westerdel. Met de ondertekening van de grondverkoopovereenkomst wordt weer een mooie stap gezet in de verdere vervolmaking van Westerdel. Het woningaanbod van de VOF Langedijk in de Straatjes zal divers zijn, maar vooral gericht op (jonge) gezinnen. Iedere fase zal bestaan uit een mix van eengezinswoningen, hoekwoningen, twee-onder-één- kapwoningen en vrijstaande woningen in verschillende prijsklassen. Wij denken hiermee een brede doelgroep in Langedijk te kunnen bedienen.”

Onno Dwars, directeur van Ballast Nedam Development, benadrukt het duurzame karakter van de wijk: “De gehele wijk is aardgasloos en alle woningen worden aangesloten op het duurzame warmtenet van HVC. Wij zijn trots om aan deze duurzame woningbouwontwikkeling te mogen meewerken.”

×

Heeft u interesse in een woning? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen