Skip to main content

De gemeente gaat de Westelijke Randweg tussen Mayersloot-West en de toekomstige wijk Westerdel opnieuw gaat inrichten. Dit gaat van start vanaf 22 oktober 2012 en zal naar verwachting vijf maanden duren.

Om de nieuwe woonwijk Westerdel op een veilige manier te ontsluiten, worden op de Westelijke Randweg twee zogenaamde LARGAS-rotondes (Langzaam Rijden Gaat Sneller) aangelegd. Ook komt er een nieuwe doorvaarbare duiker onder de weg door. Daarnaast krijgt de openbare ruimte een groene, parkachtige inrichting. Verder wordt langs de Westelijke Randweg (tussen de Pieter Zeemanweg en de Nauertogt) een vrijliggend fietspad aangelegd.

Tijdens deze werkzaamheden is dat gedeelte van de Westelijke Randweg afgesloten. De tijdelijke omleiding, een ‘bypass’ over het bouwterrein Westerdel, wordt aangelegd vanaf de bocht in de Westelijke Randweg tot aan de Nauertogt. Deze omleiding wordt met borden aangegeven. De weg wordt verlicht en ingericht als 30 km-zone. Om het bouwterrein van Westerdel komen hekken te staan, zodat dit terrein vanaf de weg niet bereikbaar is. Vrachtverkeer en bouwverkeer mogen dan ook geen gebruik maken van deze route. Zij kunnen het beste omrijden via de Provincialeweg (N504,N245).

Voor de bewoners van Mayersloot-West betekent de herinrichting van de Westelijke Randweg dat zij hun wijk tijdelijk niet meer via de ontsluitingen Amelsgroet en Klaversloot kunnen verlaten. Bewoners hebben hierover een informatiebrief ontvangen. Inwoners van Zuid-Scharwoude (met straatnamen eindigt op -groet) kunnen de rotonde bij De Binding gebruiken om de wijk te verlaten. Inwoners van Broek op Langedijk (straatnaam met -sloot) kunnen de wijk verlaten via de rotonde Zandsloot.Op de Nauertogt komen tijdelijke verkeerslichten om het verkeer in goede banen te leiden.

Tijdelijke bushaltes
Vanwege de werkzaamheden worden de bushaltes van Connexxion verplaatst. Er komt een opstapplaats ter hoogte van Nauertogt 18 (bij de rotonde) en een opstapplaats langs de omleidingsweg. Deze halte vervangt de bushalte Laansloot, die wordt afgesloten. Halte Amelsgroet zal ook worden afgesloten; reizigers kunnen gebruikmaken van de halte bij het gemeentehuis. Bij de tijdelijke bushalte aan de Nauertogt  wordt een tijdelijke voetgangersoversteekplaats met bedienbare verkeerslichten aangelegd.
De gemeente hoopt de werkzaamheden eind maart 2013 af te ronden. Dit is echter onder voorbehoud van de weersomstandigheden waardoor werkzaamheden soms minder snel vlotten dan gepland.

×

Heeft u interesse in een woning? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen