Skip to main content

In opdracht van de gemeente Langedijk is aannemer Markus BV de afgelopen weken met man en macht bezig geweest om de herinrichting van de Westelijke Randweg af te ronden. Ondanks dat er door het aanhoudende koude weer in de afgelopen maanden vertraging was ontstaan, zijn de werkzaamheden nu afgerond. Woensdag 24 april om 15.00 uur wordt de weg heropend voor al het verkeer.

Herinrichting van deze weg tussen de Nauertogt en de Pieter Zeemanweg was noodzakelijk om de toekomstige woonwijk Westerdel op een veilige manier te ontsluiten. Zo zijn twee Largas-pleinen (“LAngzaam Rijden GAat Sneller”), een vaarduiker en een vrijliggend fietspad aangelegd. Bij de start van de werkzaamheden verwachtte de aannemer in maart klaar te zijn. Door het aanhoudende koude weer in de afgelopen maanden was echter vertraging ontstaan bij het aanbrengen van beton en asfalt, waardoor de werkzaamheden enkele weken uitliepen. Alleen de toplaag van het asfalt moet nog worden aangebracht, maar dit gebeurt pas over enkele maanden. Dan worden ook direct eventuele scheurtjes en oneffenheden die in de komende periode door ‘nazettingen’ kunnen ontstaan weggewerkt.

Feestelijke speelmiddag

De gemeente Langedijk laat de opening niet onopgemerkt voorbij gaan en doet daarbij tevens iets ’terug’ voor de bewoners van de nabijgelegen wijk Mayersloot-West en de kinderen van de basisscholen Koolvlet en Phoenix. Door de omleidingsroutes is de afgelopen maanden extra verkeer afgewikkeld via de Zandsloot, wat voor bewoners en scholen overlast met zich mee heeft gebracht. Tegen die achtergrond organiseert de gemeente op woensdag 24 april van 13.00 – 15.00 uur een feestelijke, autovrije middag met allerlei speelactiviteiten voor de scholieren. Dit gebeurt in samenwerking met de wijkraad Mayersloot-West. Sommige van de activiteiten worden gesponsord door de partners van de gemeente bij de herinrichting van de Westelijke Randweg: Aannemer Markus sponsort een springkussen en Grontmij bekostigt de voetbalboarding. De feestelijke speelmiddag zal om 13.00 uur worden geopend door projectwethouder Westerdel, Jan Piet Beers. Vanaf 15.00 uur wordt de weg heropend voor al het verkeer. Ook de bussen van Connexxion rijden dan weer hun oorspronkelijke route.

 

×

Heeft u interesse in een woning? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen