Skip to main content

Ervaringen van de eerste pioniers

Rob, Maya en zoon Jeff Otten waren de eerste bewoners van Westerdel. Rob: “Als je ziet hoe de wijk straks wordt, dan ben ik heel positief. We zijn elke dag weer blij dat we hier wonen.”

Op 18 oktober kreeg de familie Otten de sleutel van hun nieuwe woning en op 2 november woonden ze er al. Rob: “Wij waren de eerste bewoners van Westerdel. Die week was de wijk nog helemaal donker. Geen straatlantaarns, geen lichten of geluiden van andere bewoners, heel bijzonder.” Maya en Rob zijn heel tevreden met hun nieuwe woning. Maya: “Onze vorige woning was tochtig, koud en kil. Een enorm verschil met ons nieuwe huis, dat perfect is geïsoleerd. Dat merkten we direct toen we dit huis bezichtigden, het heeft een heel prettig woonklimaat.”

Westerdel trok hen direct aan, vertelt Rob. “Niet alleen omdat we een heel nieuw huis konden betrekken, maar ook omdat de wijk veel groen en water heeft en vlakbij winkels, het Geestmerambacht, het station en doorgaande routes ligt. Ik verwacht dat hier veel jonge mensen met kinderen komen wonen, dat maakt een wijk gezellig.” De familie stond al vrij lang ingeschreven voor een nieuwe woning, maar het was niet zeker of zij voor deze woning in aanmerking zouden komen. Rob: “Deze woning was onze eerste keus, onder andere vanwege de gunstige zonligging van de tuin. Het was dus een verrassing dat we deze woning toegewezen kregen.”

De familie was ook blij verrast dat huurders de woning voor een groot deel zelf mogen indelen. Maya: “Wij hebben gekozen voor een extra kamer beneden, maar er zijn ook mensen die kiezen voor een grote woonkamer. Het zijn royale woningen, we hebben ruimte zat met z’n drieën.” De enige minpuntjes zijn volgens Rob de ladingen zand die elke dag het huis binnen komen. Lachend: “Ik zou nieuwe bewoners willen aanraden een goede bezem mee te nemen en de ventilatiestroken dicht te houden tot de bestrating klaar is. Maar dat is een tijdelijk probleem. Binnenkort is ons deel van de wijk klaar en dan hebben we helemaal geen last meer van de bouwwerkzaamheden. Dan is het hier gewoon perfect.”

 

[foto] Maya en Rob Otten

×

Heeft u interesse in een woning? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen