Skip to main content

Dinsdag 6 november onthulden wethouder Jan Piet Beers en directeur Bert Kiewiet van projectontwikkelaar Smit’s Bouwbedrijf (SBB) uit Beverwijk het informatiebord voor de bouwlocatie Westerdel. Het bord is zichtbaar vanaf de Nauertogt. Wethouder Beers: “Hiermee gaat de eerste fase van het ambitieuze project Westerdel van start. Prachtig dat het project nu echt gestalte krijgt.”

De gemeente Langedijk ontwikkelt in Westerdel, dat gelegen is aan de rand van Zuid-Scharwoude, de aankomende jaren een geheel nieuwe woonwijk. In deze waterrijke wijk worden 690 huur- en koopwoningen gebouwd op kleine en grotere eilanden.

Het eerste deelgebied dat wordt ontwikkeld is de Centrale Buurt. In deze buurt komen 308 huur- en koopwoningen, variërend van appartementen en rijwoningen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Wethouder Beers: “Ik ben heel blij dat Projectontwikkelaar SBB in opdracht van de Woningbouwvereniging  Langedijk  in deze buurt 184 woningen bouwt. Hiermee kunnen we al op korte termijn tegemoet komen aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in Langedijk.” SBB-directeur Kiewiet vult aan: “Heel fijn dat het project met een zeer hoog plan- en productkwaliteit in februari van start gaat.”

De verkoop van de woningen start op 23 november a.s. Kort daarna zullen de vrije kavels in de verkoop komen. De eerste woningen worden eind 2013 opgeleverd. Kijk voor meer informatie op: www.westerdel-langedijk.nl en/ofwww.westerdel-sbb.nl.

×

Heeft u interesse in een woning? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen